Home / 0
Laden Evenementen
Op Romeinse fundamenten.

Zo rond 50 na Christus werd door de Romeinen het fort Traiectum gebouwd, het was het startschot voor wat uit zou groeien tot Utrecht. In 695 werd Willibrord de eerste bisschop van de stad die in de middeleeuwen een belangrijk christelijk centrum werd. Niet alleen het geestelijke leven bloeide, ook ging het financieel voor de wind. Daarom groeide Utrecht uit tot de grootste stad van de noordelijke Nederlanden, een positie die het behield tot halverwege de zestiende eeuw.

Ook was Utrecht een belangrijk artistiek centrum, werd de universiteit in 1636 opgericht, en was het de plek waar er met de Vrede van Utrecht (1713) na anderhalve eeuw een einde kwam aan de godsdienstoorlogen. Aan geschiedenis geen gebrek in Utrecht, en gelukkig voor ons laat dat zijn sporen na. Van middeleeuwen tot moderne tijd, midden in Nederland.

De rondleiding wordt verzorgd door Wouter Maas, MA. Een dag voor de rondleiding ontvangt u een e-mail met de verzamelplaats en telefoonnummer van de rondleider.

Kijkt u ter inspiratie onze korte video over Pieter Saenredam, die inmiddels verdwenen stadsgezichten vastlegde op zijn schilderijen. Waaronder Utrecht: