Home / 0
Laden Evenementen
Misschien wel het beroemdste stadspark van Nederland.

Toen Amsterdam na de jaren 1850 weer begon te groeien en nieuwe wijken ontstonden, plande men een wandel- en rijpark aan de rand van de toenmalige stad. Nadat in 1867 het standbeeld van Joost van den Vondel werd onthuld, ging het park Vondelpark heten.

Dat standbeeld van ’s lands beroemdste zeventiende-eeuwse dichter staat op het programma van onze wandeling. De rondleiding is namelijk gericht op de kunst die in het park te zien is, van de Amsterdamse Stedenmaagd tot Pablo Picasso. Ook komt de geschiedenis van het park met zijn meanderende lanen, paden en vijvers aan de orde. U leert niet alleen deze bijzondere Amsterdamse plek beter kennen, maar zult ook verbanden leggen met andere plaatsen in de stad. Wist u bijvoorbeeld dat het beeld van Joost van den Vondel gemaakt is door Louis Royer, die ook voor het standbeeld van Rembrandt op het Rembrandtplein tekende?

De rondleiding wordt verzorgd door Wouter Maas, MA. Houders van de Amsterdamse Stadspas krijgen 25% korting op de prijs van het kaartje.