Bureau Boeiend

Home / Bureau Boeiend

Wie zijn wij?
Wij zijn Wouter Maas en Krzysztof Dobrowolski-Onclin en we houden van ons vak: doceren. We koesteren liefde voor de onderwerpen die we behandelen. Ons enthousiasme voor kunst en voor literatuur brengen we over op de deelnemers. We zijn ervaren en hebben zowel pedagogische als vakinhoudelijke kennis.

Krzysztof Dobrowolski-Onclin is cum laude afgestudeerd in de kunstgeschiedenis en Franse letterkunde en heeft aan de universiteiten van Amsterdam, Parijs en Krakau gestudeerd. Sinds 2006 geeft hij cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis zonder zich tot een specialisme of een onderwerp te beperken. Hij is vrijwilliger bij het COC Amsterdam en werd in 2019 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wouter Maas is kunsthistoricus en heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Kunst van de middeleeuwen en de vroegmoderne periode behoren tot zijn specialismen. Sinds september 2021 werkt hij bij Bureau Boeiend. Daarnaast is hij redacteur bij De Kunstmeisjes, eindredacteur bij Gallery Sorelle Sciarone en freelance schrijver.