Home / 0
Laden Evenementen
Een internationale beeldententoonstelling in de openlucht.

Het is dit jaar voor de zevende keer dat de sculptuurbiënnale in Amsterdam plaatsvindt. Vele tientallen driedimensionale kunstwerken sieren de straten en pleinen van Amsterdam-Zuid. Werk van vertrouwde of beroemde kunstenaars als Armando, Anne Wenzel en Jaume Plensa en in Nederland weinig bekende mensen is gedurende vier maanden openbaar toegankelijk.

Tijdens de rondleiding ziet u een greep uit de tentoonstelling. De nadruk ligt op de diversiteit en op de gedachte en bedoeling van de makers. We leggen verbanden met kunstwerken die niet op de biënnale te zien zijn. De rondleiding is zodanig opgezet dat u niet alleen de hoogtepunten van de expositie bekijkt, maar vooral geniet van deze mooie tentoonstelling.

Praktisch: de rondleiding is te fiets. U kunt hetzij uw eigen fiets meenemen of er een huren bij Station Zuid. Wij zullen elkaar in de buurt van het station ontmoeten. Na uw aanmelding ontvangt u binnen een dag een e-mail met de verzamelplaats. De rondleiding wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.