Home / 0
Laden Evenementen
Dat Franciscus van Assisi heeft geleefd, staat buiten kijf.

Hij heette eigenlijk Giovanni di Pietro Bernardone en was een telg van een gegoede familie in het Italiaanse Assisi. Hij werd geboren in 1181 of 1182 en overleed in 1226.

Franciscus dankt zijn wereldwijde bekendheid aan zijn letterlijk voorbeeldige levenswandel en de verbetering van het aanzien van de Rooms-katholieke kerk in zijn tijd. Hij stichtte een nog steeds populaire orde die armoede hoog in het vaandel heeft, hij schreef en predikte en de traditie wil dat hij tal van wonderen verrichtte.

Zo kon hij naar verluidt met dieren communiceren. Geen wonder dat zijn feestdag tegenwoordig Dierendag is. Ook bekend is dat hij de stigmata heeft ontvangen, dat wil zeggen de wonden die Jezus aan het kruis kreeg. Franciscus bootste Jezus’ leven immers na. Daaruit ontstonden weer andere legendes die we u tijdens de lezing niet zullen onthouden. Kom en luister naar het verhaal van een bijzonder, geliefd en veelzijdig personage van het christendom.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Artex.