Home / 0
Laden Evenementen
Maak kennis met de onterecht onbekende pionier van de moderne kunst.

De adellijke Hilma af Klint werd geboren in 1862, genoot een academische opleiding in de diergeneeskunde, maar was van jongs af aan geïnteresseerd in spiritualiteit. Ze nam deel aan seances en ontwikkelde een religie waar zij een grootse tempel voor ontwierp. De tempel is nooit van de tekentafel gekomen, maar de schilderijen die er hadden moeten komen te hangen, zijn er nog, alsook veel aantekeningen van af Klint.

Het Kunstmuseum in Den Haag biedt dit najaar een uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met het bijzondere oeuvre van de Zweedse kunstenares Hilma af Klint in de context van haar tijd. In deze lezing belichten we haar leven, haar ideeën en haar individuele beeldentaal vol vorm- en kleursymboliek. U ziet onder meer haar abstracte werk van ver voordat kunstenaars als Kandinsky, Malevitsj of Mondriaan abstract gingen werken. Ook vertellen we waarom af Klint zo lang onbekend en zelfs vergeten is geweest.

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met De Bieb voor de Zaanstreek. Leden van De Bieb voor de Zaanstreek krijgen 25% korting op de prijs van het kaartje.