Home / 0
Laden Evenementen
Zelfs als we de Kerstman en de kerstboom buiten beschouwing laten, blijkt een groot deel van het ‘traditionele’ kerstverhaal niet op de Bijbel gebaseerd te zijn.

De os en de ezel komen niet bij de geboorte voor. De drie koningen zijn geen koningen en dat het er drie zijn staat ook niet in de Bijbel. Laat staan hoe ze eruit zagen. En waar werd Jezus precies geboren? En hoe? En wie waren erbij aanwezig?

In deze rijke lezing ziet u de tradities rondom Jezus’ geboorte in de kunst ontstaan, veranderen en soms gaan. Zo waren er in de Middeleeuwen twee vroedvrouwen, Zelomi en Salomé, die uit het kerstverhaal en dus uit de kunst zijn geschrapt. Na de lezing zullen zelfs de meest vertrouwde schilderijen een schat aan nieuwe informatie bevatten. De lezing is ook zeer geschikt voor wie niet met de Bijbel is grootgebracht.

U volgt de reeks thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin en Wouter Maas, MA. De gehele opbrengst komt ten bate van de Amsterdamse Voedselbank, omdat veel mensen door gestegen energiekosten geen geld hebben voor basisbehoeften.