Home / 0
Laden Evenementen
Als u Grayson Perry nog niet kent, breng daar dan verandering in.

Grayson Perry is namelijk een van de meest geliefde Engelse kunstenaars van dit moment. Van huis uit keramist, ontwerpt hij tevens enorme, verhalende wandtapijten en maakt documentaires. Bovendien ligt sinds kort de vertaling van zijn boek ‘The Descent of Man’ in de Nederlandse boekhandel onder te titel ‘Mannen’.

Perry is veelzijdig en aimabel. Zijn werk is geliefd bij velen, uit uiteenlopende gelederen van de Britse maatschappij. De tv-serie ‘All in the Best Possible Taste’ die hij voor de BBC maakte, gaat over goede smaak en wat dat dan precies is. Welnu, het hangt er maar net vanaf bij wie je naar binnen kijkt, want de gustibus non est disputandum. Met respect voor eenieder en met Britse humor verwerkte Perry de kwestie van smaak in een zestal tapijten met een zeer gelaagde betekenis.

Perry is een verschijning. Deze pottenbakkende travestiet beloofde een knaloranje jurk aan te trekken voor de uitreiking van de Erasmusprijs die hij in 2020 toegekend kreeg. Begin uw weekeinde goed en kom kijken.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.