Home / 0
Laden Evenementen
Kunst parallel zur Natur.

Vlak over de grens in Duitsland, bij het plaatsje Neuss, ligt een prachtig openluchtmuseum: Museum Insel Hombroich (spreek uit: Hombroech). Niet een met oude en traditionele gebouwen, maar een parkachtig landschap waar in de openlucht en in diverse verspreid liggende gebouwen moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld wordt, Kunst parallel zur Natur. Ook de nabijgelegen voormalige NAVO-raketbasis is voor dit doel ingezet. Hier is onder meer de Langen Foundation gevestigd in een prachtig gebouw van Tadao Ando.

U ziet onder meer de verschillende paviljoens, die tussen de drassige weiden en bossen van Insel Hombroich staan. In sommige hangen, staan en liggen kunstwerken van onschatbare waarde, van Bart van der Leck bijvoorbeeld. In de rust van de natuur komen zij nog meer tot hun recht.

U volgt de reeks thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Labrys Reizen, die ook de kaartverkoop verzorgt.