Home / 0
Laden Evenementen
Voor een schilderij kun je al twee uur staan kijken.

Ontegenzeggelijk is Pieter Bruegel de Oude een van de populairste kunstenaars die de Lage Landen hebben gekend. Zijn spreekwoordenschilderij uit 1559 doet menigeen bijna met de vinger over het vernis glijden, zoekend naar gezegdes die we anno nu nog steeds gebruiken. Ook zijn ‘Toren van Babel’ bevat tal van onverwachte details. Van Pieter Bruegel zijn er nog zo’n 40 schilderijen bekend, alsook veel tekeningen die gebruikt werden om er etsen naar te maken. Bovendien heeft zijn zoon Pieter Brueghel (die een ‘h’ aan zijn naam toevoegde) veel van zijn vaders composities gekopieerd. De andere zoon, Jan Brueghel de Oude, ging zijn eigen weg en werkte samen met onder meer Rubens.

Vanavond krijgt u een overzicht van Bruegels rijke oeuvre en invloed. U ziet wat hij zoal geschilderd en getekend heeft en u kijkt tot in detail naar de techniek van de schilderijen. Als u van mooie kunst houdt, mag u deze lezing beslist niet missen.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.