Home / 0
Laden Evenementen
Als u van Florence houdt, dan houdt u van de renaissance. En andersom.

De hoofdstad van Toscane heeft veel voortgebracht wat wij nu tot de absolute top van de kunst rekenen. Ghiberti, Michelangelo, Da Vinci en talloze andere kunstenaars uit de periode van de ‘wedergeboorte van de kunst’ hebben er hun sporen achtergelaten. Maar de Florentijnen zelf zeggen, ondanks een eeuwenlange rivaliteit tussen beide steden, dat Siena mooier en beter bewaard is gebleven dan hun eigen stad.

In deze zevendelige cursus volgt u de ontwikkeling van de kunst in enkele Toscaanse steden met Florence en Siena in de hoofdrol. Ook kleinere plaatsen, zoals San Gimignano en Fiesole komen aan de orde.

De cursus wordt als hybride-cursus aangeboden, dat wil zeggen zowel online als op locatie. In beide gevallen kunt u de spreker en de afbeeldingen zien en vragen stellen. U kunt zich alleen voor de hele reeks inschrijven. NB de cursus is eerder dit jaar als ‘Zaterdagcursus symboliek’ door Bureau Boeiend aangeboden.

De collegereeks wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met HOVO VU die ook de kaartverkoop verzorgt.