Home / 0
Laden Evenementen
Kunst is prachtig. En gaat vaak ergens over.

Zo naar kunst kijken dat je gaat begrijpen waar die over gaat. Dat is het doel van de cursus. En zou het niet mooi zijn als u daarna minder op het bordje aan de muur, google of de audiotour was aangewezen als u door een museum loopt? We beloven u dat u uw kennis van beeldtaal vergroot en dat u handvatten krijgt hoe kunst het best kunt beschouwen om de betekenis te doorgronden.

De cursus bestaat uit negen thematisch opgebouwde delen over de kunst van de middeleeuwen tot aan de Verliching. Elk college duurt twee uur en heeft een pauze. Het rooster is als volgt:

14 september: Je ziet het pas als je het doorhebt; Een kunstwerk beschrijven

21 september: Van de scheppingsdagen tot de ruiters van de Apocalyps; Bijbelse motieven.

28 september: Het lijkt Bijbels, maar is het niet; Apocriefe thema’s.

5 oktober: Drijvende sarcofagen en opgewonden darmen; Christelijke heiligen

26 oktober: De Waarheid verbeeld; Personificaties

2 november: De drie levenden en de drie doden; Legenden

9 november: Hoe de goden terugkwamen; Mythologie

16 november: Sprekende portretten; Politiek

23 november: Een vleugje moderniteit; Afsluiting

De cursus wordt als hybride-cursus aangeboden, dat wil zeggen zowel online als op locatie. In beide gevallen kunt u de spreker en de afbeeldingen zien en vragen stellen. U kunt zich alleen voor de hele reeks inschrijven. NB de cursus is eerder dit jaar als ‘Zaterdagcursus symboliek’ door Bureau Boeiend aangeboden.

De collegereeks wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met HOVO VU die ook de kaartverkoop verzorgt.