Home / 0
Laden Evenementen
Beroemd (en soms berucht): grootse musea buiten Nederland.

Bij Bureau Boeiend willen we u graag kennis laten maken met enkele musea in het buitenland die volgens ons meer dan de moeite waard zijn, maar dan zonder erheen te hoeven reizen. Natuurlijk leert u de hoogtepunten uit deze collecties kennen, maar ook hoe de verzamelingen tot stand zijn gekomen en hoe het zit met de vaak imposante gebouwen die ze huisvesten.

De musea die we zullen bezichtigen zijn allereerst de Vaticaanse Musea, waarvan de collecties door verschillende pausen bijeengebracht zijn en het British Museum, een van de oudste instituten in zijn soort. Daarna is de Hermitage aan de beurt, waarvan de geschiedenis teruggaat tot Catharina de Grote die hele kunstcollecties opkocht. Het Musée d’Orsay, vol met hoogtepunten uit de negentiende en vroege twintigste eeuw wordt behandeld, net als de moderne en hedendaagse kunst van het Museum of Modern Art in New York. We sluiten de serie af met een museum dat pas een paar jaar geleden de deuren heeft geopend: het Louvre Abu Dhabi.

De cursus is als volgt opgebouwd:

25 september: ‘Vaticaanse Musea’

2 oktober: ‘British Museum’

9 oktober: ‘Hermitage’

16 oktober: ‘Musée d’Orsay’

30 oktober: ‘Museum of Modern Art – New York’

6 november: ‘Louvre Abu Dhabi’

U volgt de cursus thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Mocht u verhinderd zijn, dan kunt u een zonder publiek opgenomen registratie van de lezing terugkijken.

De cursus wordt gegeven door Wouter Maas, MA.