Home / 0
Laden Evenementen
Vlak over de grens in Duitsland, bij het plaatsje Neuss, ligt een prachtig openluchtmuseum: Museum Insel Hombroich.

Daar brengt u een hele dag door. Insel Hombroich is gelegen in een parkachtig landschap waar in de open lucht en in diverse verspreid liggende gebouwen moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld wordt: Kunst parallel zur Natur. Ook de nabijgelegen voormalige NAVO-raketbasis is voor dit doel ingezet. Hier staat onder meer de Langen Foundation in een prachtig gebouw van Tadao Ando. U zult dit museum en de raketbasis uitgebreid bezoeken.

U verblijft in Düsseldorf en brengt daar een bezoek aan twee musea voor moderne kunst, K20 en K21. Het eerste biedt een uitgebreide collectie moderne kunst van de twintigste eeuw met grote namen als Klee, Vieira da Silva, Modersohn-Becker, Bacon en Richter. U vindt er een uitstekend overzicht van de verschillende kunststromingen van de twintigste eeuw. K21 richt zich juist op de hedendaagse kunst vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het is gevestigd in een klassiek palazzo, maar het nieuwe glazen dak met een toegankelijk stalen net eronder zet gelijk de juiste sfeer.

Behalve Düsseldorf, Insel Hombroich en Raketenstation, bezoekt u het Kaiser-Wilhelm-Museum in Krefeld en Haus Langen en Haus Esters in dezelfde stad. Op de laatste dag van de reis, bekijkt u de collectie van het schilderachtige Schloß Moyland dat net over de Nederlandse grens staat.

De reis wordt begeleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Uitvoerder: Vrije Academie met Labrys Reizen. Alle plaatsen op deze reis zijn inmiddels vergeven. Neemt u gerust contact op met Labrys Reizen of Bureau Boeiend voor alternatieven.