Home / 0
Laden Evenementen
Een internationale beeldententoonstelling in de openlucht.

Sinds 2009 wordt elke twee jaar ArtZuid georganiseerd, een beeldenroute die grotendeels door Plan Zuid loopt, de staduitbreiding ontworpen door Hendrik Berlage. Bij elke biënnale zijn er zo’n 50 kunstwerken te zien van moderne of hedendaagse kunstenaars. Sinds de oprichting is de ArtZuid uitgegroeid tot een belangrijk podium voor opkomende beeldhouwers, maar ook hun bekendere collega’s krijgen een plaats, denk aan bijvoorbeeld Ursula von Rydingsvard, El Anatsui en Anne Wenzel.

De samenstelling van ArtZuid wordt elke keer door iemand anders verzorgd. In het verleden waren dat onder anderen schrijver Jan Cremer en voormalig museumdirecteuren Henk van Os en Rudi Fuchs. In 2023 is beeldend kunstenaar Jasper Krabbé verantwoordelijk, die werkt rond het thema transfer. Stromingen die vertegenwoordigd worden, zijn popart, nouveau réalisme, arte povera en street art, maar natuurlijk nog veel meer.

Tijdens de rondleiding ziet u een greep uit de tentoonstelling. We leggen verbanden met kunstwerken die niet op de biënnale te zien zijn. De rondleiding is zodanig opgezet dat u niet alleen de hoogtepunten van de expositie bekijkt, maar vooral geniet van deze mooie tentoonstelling.

Praktisch: een dag voor de rondleiding ontvangt u een e-mail met de verzamelplaats. De rondleiding wordt verzorgd door Wouter Maas, MA.