Home / 0
Laden Evenementen
Nederlandse geschiedenis in twee godshuizen.

Ingeklemd tussen twee grachten staat in Delft de Oude Kerk, vanwege haar scheve toren ook wel Scheve Jan genoemd. De bouw van de kerk begon in de dertiende eeuw, en ging lang door. Bijzonder aan dit gebouw is dat door goed te kijken, van buiten en van binnen verschillende stukken geschiedenis zijn te ontdekken. Ook is het interieur regelmatig onderwerp geweest van schilders in de zeventiende eeuw, en liggen er behoorlijk beroemde mensen begraven. Wat dacht u van Johannes Vermeer of Antoni van Leeuwenhoek?

Volgens de overlevering zagen twee Delftenaren in 1351 een visioen van de heilige maagd, zij wilde een nieuwe kerk in de stad, aan zichzelf gewijd. In de late middeleeuwen waren visioenen een serieuze zaak, en dus verrees aan de Markt in Delft de Nieuwe Kerk. Misschien is het gebouw wel het bekendst van het praalgraf van Willem de Zwijger, dat niet alleen een monument voor de prins is, maar voor de hele republiek, en inmiddels is het de plek geworden van het dynastieke graf van ons koningshuis.

De rondleiding wordt verzorgd door Wouter Maas, MA. De prijs is exclusief de toegang tot beide kerken. Een dag voor de rondleiding ontvangt u een e-mail met de verzamelplaats en telefoonnummer van de rondleider.

De kaarten voor deze rondleiding zijn reeds uitverkocht.