Home / 0
Laden Evenementen
Van paaps tot protestant: het christendom in Nederland.

In een prachtig gebeeldhouwd laatgotisch altaarretabel zit een groep heiligen om de heilige Anna heen. God de vader kijkt van boven neer op het tafereel, dat door een kunstenaar uitgebreid verguld is. De identificatie van de figuren is lastig omdat ze stuk voor stuk een kopje kleiner zijn gemaakt – letterlijk. Bij de beeldenstorm, die Utrecht pas in 1580 aandeed, is behoorlijk wat woede botgevierd op deze sculptuur in de dom van Utrecht.

Gelukkig is niet ál het christelijk erfgoed van voor de beeldenstorm in de zestiende eeuw kapotgemaakt. Sterker nog, een prachtige verzameling bevindt zich tegenwoordig in Museum Catharijneconvent. Hier vertellen ze niet alleen het verhaal van het geloof in de middeleeuwen, maar de gehele geschiedenis van het christendom in Nederland tot nu. En omdat dat geloof al honderden jaren meedraait valt er meer dan genoeg te vertellen.

De rondleiding wordt verzorgd door Wouter Maas, MA. De prijs is exclusief de toegang tot het Catharijneconvent. Een dag voor de rondleiding ontvangt u een e-mail met de verzamelplaats en telefoonnummer van de rondleider.