Excursies

Home / Excursies

Een excursie is de meest waardevolle confrontatie met kunst en dat moet je uitbuiten. Je ziet dan immers het originele kunstwerk en daar kan vaak geen beamer of website tegenop.

Neem Rembrandts ‘Joodse Bruidje’. Het is misschien een open deur, maar als je voor het schilderij staat, ontdek je veel meer. Als u dit werk googelt, ziet u op uw scherm immers niet dat de verf vele millimeters uitsteekt. In het Rijksmuseum wel. Het is ook heel wat anders om naar foto’s van de beelden van Barbara Hepworth te kijken dan om ze in het Museum Kröller-Müller van alle kanten te kunnen beschouwen. Daar komt het spel tussen open en gesloten vormen en tussen ruimte en volume het best tot zijn recht.

Het is een uitdaging om geleid door professionele begeleiding zelf details in werken te ontdekken en zo bijvoorbeeld de ontwikkeling van Rembrandts kunst te volgen of de lichteffecten in Hepworths werk op te merken. Bij Bureau Boeiend dient een excursie dan ook een tweeledig doel: kennis opdoen en leren kijken. De docent zal genoeg vertellen, maar wie een hoorcollege verwacht, komt bedrogen uit. Excursies zijn eerder gesprekken dan monologen.

Groepen bestaan uit maximaal twaalf deelnemers. Zo waarborgen wij dat iedereen alles goed kan zien.

Ga naar de agenda voor prijzen, data en de kaartverkoop.