Lezingen

Home / Lezingen

Een lezing bij Bureau Boeiend duurt twee tot drie uur en heeft een eenmalig karakter. Daarmee is een lezing weliswaar kort, maar geenszins oppervlakkig. Twee a drie uur lang staat een onderwerp centraal, bijvoorbeeld ‘Parijs’ of ‘Kerst in de kunst’. De rijkdom van het thema wordt getoond aan de hand van zowel wereldberoemde als minder bekende kunstwerken.

Wie al affiniteit met het thema van de lezing heeft, zal kennis opfrissen, maar ook veel nieuwe wetenswaardigheden leren. Om een voorbeeld te geven: de geboorte van Christus vindt in het Westen steevast in een stal plaats. De os en de ezel staan erbij en Jozef zit vanaf de zijkant naar het tafereel te kijken. Is daarmee de kous af? Nee. In de Byzantijnse traditie wordt Christus namelijk in een grot geboren. In de Kerstlezing worden al dit soort tradities ontrafeld.

Een lezing is ook uitermate geschikt om kennis te maken met een bepaald onderwerp. Dankzij een logische, duidelijke opbouw en een inspirerende vertelstijl, is de middag of avond van begin tot eind interessant en boeiend. Achteraf ontvangt u een hand-out met de meest relevante informatie en kunt u zich verder in het onderwerp verdiepen.

Ga naar de agenda voor prijzen, data en de kaartverkoop.